Apa caldă va reveni la temperatura obișnuită ASTĂZI

Apa caldă va reveni la temperatura obișnuită ASTĂZI
Publicat: 05/10/2014, 17:50
Actualizat: 03/02/2019, 02:15

Reprezentanții ELCEN au arătat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obișnuite, începând de joi, în urma reducerii cantității de gaze primite de la Distrigaz.

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) a anunțat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 și 5, din cauza reducerii presiunii și cantității de gaze livrate către ELCEN.

Începând de marți, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anunțând sâmbătă că a reluat furnizarea la parametri normali.

„Creșterea temperaturii se face gradual. În prezent, ELCEN distribuie căldură la parametri optimi, dar intervine consumul la nivel local. Devine o chestiune de timp până consumatorul final va avea acces la apa caldă”, a explicat Gabriel Ignat, directorul general al ELCEN.

ELCEN a precizat că a acumulat datorii în valoare de 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula și penalitățile, pentru energia termică livrată și neplatită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.

„RADET București achită cu mare întârziere (de aproximativ doi ani) contravaloarea energiei termice livrate, la data de 30.09.2014 fiind singurul client restant, ceea ce conduce la existența unui blocaj financiar pentru ELCEN. Strict, pentru perioada ianuarie 2014 – 30 septembrie 2014, ELCEN a livrat și facturat energie termică, inclusiv dobânzi de întârziere, în valoare de 799,851 milioane lei, iar încasările aferente aceleiaș perioade sunt de 539,832 milioane lei (cu un grad de încasare de 67,49%)”, se arată în comunicatul ELCEN de duminică.

Potrivit aceleiași surse, valoarea creanțelor RADET București către ELCEN înregistrate la data de 30 septembrie 2014 este de 3.238.383.858,56 lei (circa 730 milioane euro).

„Neplata datoriilor RADET către ELCEN a împins societatea în a acumula, la rândul sau, datorii către diverși furnizori. La data de 30.09.2014, S.C. Electrocentrale București S.A. înregistrează obligații de plată restante în valoare totală de 578.965.072,75 lei (circa 130 milioane euro). Unul dintre acești furnizori este fostul Distrigaz Sud (actualmente GDF SUEZ)”, se mai arată în comunicatul ELCEN.

Primăria Capitalei a anunțat că, pentru cantitățile de energie termică cumparate de la ELCEN, în volum de 2.840.000 Gcal, în perioada ianuarie – septembrie 2014, a achitat, alături de RADET, suma totală de 677.580.571 lei, față de valoarea totală a facturilor aferente perioadei menționate – 609.907.040 lei.

„Având în vedere cele menționate nu pot fi reținute motivele invocate de către Electrocentrale Bucuresti SA conform cărora arieratele pe care aceasta le are la Distrigaz Sud Retele SRL sunt cauzate, în principal, de neplata obligațiilor financiare ale RADET și ale Primăriei Municipiului București, privind achiziția de agent termic pentru perioada menționată”, spunea primarul Sorin Oprescu.

Divizarea producătorului de energie termică ELCEN s-a încheiat, la începutul lunii octombrie, rezultând trei societăți: Electrocentrale București, Electrocentrale Constanța și Electrocentrale Titan

După divizare, regiile – RADET București și RADET Constanța vor fi transformate în societăți comerciale, iar acțiunile Electrocentrale București și Electrocentrale Constanța vor trece din proprietatea privată a statului român către Primăria Municipiului București, respectiv Primăria Municipiului Constanța, urmând apoi fuziunea dintre cele două societăți și firmele rezultate din reorganizarea celor două regii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, ANUNȚ de ultimă oră. I-a întristat pe mulți: ​„Îmi pare foarte rău”
"Copilul trebuie să aibă frică de părinţi". Patru fraţi din Botoşani, bătuţi cu bestialitate de...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
România dă lovitura finală Rusiei. Decizie ISTORICĂ: Moscova nu va uita
Cont bancar fără comisioane. Premieră în România
VIDEO | Cum a fost surprins Chris Martin, solistul Coldplay, într-un parc din București. Putea...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții NASA caută organisme vii pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale
×